Prăjitură vegană de Crăciun, super rapidă, cu cremă de griș și cu conținut scăzut de calorii pentru gospodinele care sunt pe fugă

(fără lapte, fără ouă, fără soia)

” Sunt de părere că aceasta este cea mai ușoară rețetă de prăjitură cu cremă de miere și griș din lume, iar pe deasupra, are și conținut scăzut de calorii, căci nu conține deloc zaharuri sau grăsimi adăugate. ”

Prăjitură vegană cu cremă de miere și griș

O alegere perfectă pentru gospodinele care sunt pe fugă și nu reușesc să își dedice mai mult de 15 minute pentru prepararea prăjiturilor, chiar și în timpul sărbătorilor.

Este gata în 15-20 de minute, nu trebuie să întindem aluatul sau să lăsăm la odihnă, este o rețetă extrem de ușoară și rapidă chiar și pentru începători!

REȚETĂ:

– Coaceți o porție de pandișpan Szafi Free și tăieți în 2 :

Ingrediente (pentru 16 felii):

  • 250 g amestec de făină fără gluten pentru pandișpan cu hrișcă Szafi Free (AICI!)
  • 14 g îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform (AICI!) sau 11 g îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free (AICI!)
  • 30 g zeamă de lămâie proaspătă
  • 200 g apă
  • 2 linguri de condimente pentru prajituri cu miere

Preparare:

  • Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C și ungem o tavă cu ulei tip spray (Cooking Spray cu nucă de cocos AICI!)
  • Punem într-un bol apa, zeama de lămâie, îndulcitorul, condimentele și amestecăm bine aluatul.
  • Apoi adăugăm și amestecul de făină cu hrișcă și amestecăm cu ajutorul unui tel, cu mișcări ușoare. Turnăm doar jumătate din aluat în tavă ( de ex. se poate coace perfect într-o tavă de dimensiunile 27*27 cm ).
  • Punem tava în cuptorul preîncălzit cca. 5 minute pe funcție de încălzire sus-jos. Când pișcotul deja nu mai este moale, putem să scoatem din cuptor, căci dacă lăsăm prea mult , se va crăpa ( Timpul de coacere poate diferi de la un cuptor la altul)

– Între timp facem o porție de budincă de griș cu gust de vanilie:

Ingrediente(tot pentru 16 felii):

  • 25 g budincă de ovăz cu vanilie Szafi Free (AICI!)
  • 40 g griș de ovăz fără gluten Szafi Free (AICI!)
  • 3 dl lapte vegetal cu migdale Alpro
  • un praf de sare de Himalaya Szafi Reform (AICI)
  • îndulcitor după gustîndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform (AICI!) sau 11 g îndulcitor de 5 ori mai dulce Szafi Free (AICI!)
  • gem Szafi Reform după gust (Gem de prune și mere cu scorțișoară AICI!)

Preparare:

Amestecăm toate ingredientele, iar apoi punem la foc mic și amestecăm continuu cca. 4-5 minute. După aceea, scoatem de pe foc, acoperim cu un prosop de bucătărie și lăsăm să se răcească 10-15 minute ( ca să se înmoaie grișul).

Alte ingrediente:

– O să mai fie nevoie de cca. 100g gem de prune și mere cu scorțișoară Szafi Free ( sau orice alt gem, după preferință

– Pentru glazura de ciocolată puteți să topiți ciocolată, sau dacă optați pentru varianta cu conținut scăzut de grăsimi avem nevoie de : pudră de cacao cu conținut scăzut de grăsimi, eritrit pudră și puțină apă ca să putem amesteca ( apa se poate înlocui cu cocomas, iar în acest fel obținem o cremă mult mai moale și cremoasă la final).

Preparare:

Cele 2 pandișpanuri care deja s-au răcit le înjumătățim, așadar o să obținem 4 foi ( 27*14cm)

Apoi etalăm:

Foaie de pandișpan + budincă de griș+foaie de pandișpan+gem+foaie de pandișpan+budincă de griș+foaie de pandișpan+ glazură de ciocolată

Lăsăm prăjitura în frigider câteva ore iar apoi le putem felia.

Valori nutriționale / 1 buc ( fără glazură):

  • Energie: 76 kcal (calculat cu fibre)
  • Proteine: 1,8 g
  • Grăsimi: 0,6 g
  • Carbohidrați: 15 g

Poftă bună!

Lasă un comentariu