Ruladă cu cacao, cu umplutură de cremă de brânză Szafi Life

(fără gluten, fără soia, fără zahăr adăugat)

Rețetă trimisă de voi!

(Titulara rețetei: Juhász Vivien)

Ruladă cu cacao, cu umplutură de cremă de brânză Szafi Life

Ingrediente pentru blat:

  • 3 ouă mai mari sau 3 mai mici
  • 1 praf de sare de himalaya Szafi Reform (AICI!)
  • 2 ek. îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform (AICI!)
  • 1 lingură pudră de cacao Szafi Reform (AICI!)
  • 2 linguri de amestec de făină bogat în proteine Szafi Life  (AICI!)

Preparare:

Separăm albușul și gălbenușul de la ouă. Albușul îl batem cu un praf de sare până se face o spumă tare. Adăugăm îndulcitorul și pudra de cacao la gălbenuș. Pe urmă, le amestecăm pe toate împreună, și încet-încet adăugăm și amestecul de făină cu multă grijă, să nu se taie spuma. Punem aluatul pe o tavă cu hârtie de copt (20x25cm) și introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. Coacem cca. 12-14 minute. Se rulează cât încă este cald, iar apoi lăsăm să se răcească.

Cremă:

  • 100 ml frișcă lichidă fără zahăr
  • 150 g brânză cremoasă cu conținut redus de grăsime
  • 300 g mascarpone light
  • 1 linguriță de esență de vanilie (AICI!)
  • 15 g proteină cu vanilie (opțional)
  • 10-15 g îndulcitor de 4 ori mai dulce Szafi Reform (AICI!)
  • 15 g gelatin fix (AICI!)

Frișca lichidă o batem până se întărește spuma, iar apoi, cu ajutorul robotului de bucătărie, adăugăm și brânza, mascarpone, esența de vanilie, îndulcitorul și la final gelatina. Derulăm aluatul și întindem crema peste. Mai lăsăm puțină cremă și pentru decorat.

Sos de căpșuni și zmeură:

  • 180 g amestec de căpșuni și zmeură (fructe proaspete, nu congelate)
  • 1 lingură mare de îndulcitor
  • 20 ml apă+ 5 g praf de budincă cu vanilie

Tăiem fructele și le punem la foc cu îndulcitorul. Dacă începe să lase zeamă, le amestecăm cu ajutorul unei furculițe și adăugăm amestecul de apă+praful de budincă. Dacă se îngroașă prea tare, mai adăugăm puțină apă.

Punem deoparte, lăsăm să se răcească. Întindem și sosul peste crema de pe blat și o rulăm. Decorăm cu crema rămasă și cu fructe.

Poftă bună!

Lasă un comentariu