Pâine de casă fără gluten din amestec de făină Szafi Free

(fără gluten, fără lapte, fără ouă, fără soia, vegan)

Rețetă trimisă de voi!

(Titularul rețetei: Vizler-Bokréta Veronika)

Pâine de casă fără gluten din amestec de făină Szafi Free

Pâine de casă fără gluten din amestec de făină Szafi Free

”Cea mai perfectă pâine pe care l-am preparat! Încercați-l și voi cu ingredientele listate. Textura, gustul, mirosul acestei pâini sunt perfecte! Nici nu aveți nevoie de formă de copt, căci textura acesteia se ține foarte bine. Iar după ce se răcește, se poate felia foarte ușor!”- a scris Vera la poza ei.

Ingrediente:

  • 350 g apă călduță
  • 35 g zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 3 g drojdie uscată (este și mai gustoasă cu drojdie proaspătă)  (AICI!)
  • 5 g sare albă de Himalaya Szafi Reform (AICI!)
  • 170 g amestec de făină pentru pâine albă pufoasă Szafi Free  (AICI!) – se poate înlocui cu amestec de făină express Szafi Free (AICI!)
  • 130 g amestec de făină universală fără hrișcă Szafi Free (AICI!)
Pâine de casâ fără gluten Szafi Free

Preparare:

Amestecăm toate ingredientele și frământăm aluatul. Formăm pâinea rotundă sau în lung, ungem suprafața cu puțin ulei, tăiem linii cu un cuțit ascuțit pe suprafața pâinii și lăsăm 10 minute la odihnă.

Coacere:

Coacem pâinea la 180 °C , cca. 40-45-50 de minute (depinde de tipul de cuptor).

Poftă bună!

Lasă un comentariu