Pita Szafi Free fără hrișcă cu conținut redus de fibre Szafi Free și pita la tigaie

(fără gluten, fără lapte, fără ouă, fără soia, vegan)

Pita Szafi Free fără hrișcă, cu conținut redus de fibre

Pita Szafi Free fără hrișcă, cu conținut redus de fibre

Ingrediente (pentru 4 pite):

  • 250 g amestec de făină universală fără hrișcă Szafi Free (AICI!)
  • 5 g sare (AICI!)
  • 3 g pudră de drojdie (AICI!)
  • 280 g apă călduță
  • + 3 g făină pentru frământare și formare
  • + 1 g ulei pentru ungere înainte de coacere (AICI!)

Preparare:

Amestecăm ingredientele uscate, adăugăm apa călduță și amestecăm cu făcălețul. Acoperim și lăsăm 30 de minute. După care, frământăm pe o suprafață presărată cu făină și împărțim în 4 bucăți egale. Întindem fiecare bucată în cercuri de diametrul de 14 cm. Le așezăm pe tavă îmbrăcată în hârtie de copt și ungem cu ulei aluatul.

Coacere:

Coacem în cuptor preîncălzit la 180 de grade, timp de 20 de minute. După ce le scoatem vor fi tari, dar cum se răcesc se și înmoi.

Mențiune: În cazul în care în timpul coacerii nu cresc îndeajuns să aibă „buzunar”, le putem tăia cu cuțitul. Produsul poate conține urme de semințe de susan, muștar, țelină, sulfiți, lupin.

Rețetă 2.

Pită Szafi Free la tigaie fără hrișcă, cu conținut redus de fibre

Mulțumim pentru rețetă Julika!

Hozzávalók:

  • 100 g amestec de făină universală fără hrișcă Szafi Free (AICI!)
  • 2 g sare (AICI!)
  • 2 g pudră de drojdie (AICI!)
  • 120 g apă călduță
  • + 3 g făină de fibre de bambus pentru frământare și formare (AICI!)

Preparare:

Amestecăm separat ingredientele lichide și cele uscate și le turnăm într-un bol. Amestecăm cu făcălețul. Acoperim și lăsăm timp de 10 minute. Frământăm pe o suprafață presărată cu făină și împărțim în 2 bucăți egale. Aplatizăm cât să iasă cercuri de diaametrul de 13-14 cm și lăsăm acoperit timp de 15 minute.

Coacere:

Punem hârtie de copt într-o tigaie și încălzim încet. Le coacem pe fiecare parte câte 7 minute.

Update (Voi mi-ați trimis):

Poza lui Ipsits Anita:

Lasă un comentariu