Ștrudel fără gluten, cu conținut redus de carbohidrați

( fără lapte, soia, fără zahăr adăugat )

Ingrediente aluat:
·       75 g de amestec făină Szafi Reform fără gluten, pentru clătite ( aici )

·       Un praf de sare himalaya ( aici )

·       8 g de ulei de nucă de cocos ( aici )

·       2 ouă de mărimea M

·       170 g de apă la temperatura camerei
Mod de preparare:
Amestecăm, cu un tel, apa cu ouă, ulei de nucă de cocos, sare, apoi adăugăm amestecul de făină și lăsăm aluatul 15 minute la odihnă.Tapetăm cu hârtie de copt o tavăde 35×25 cm, o suflăm cu ulei, apoi turnăm jumătate din aluat în ea, și-l coacem 8 minute.Coaceam și cealaltă foaie de aluat.Suflăm și foaia de aluat cu ulei, apoi punem peste umplutura.Din această cantitate mi-au ieșit 12 felii.
Umplutură de mac și vișine:
·       300 g de mac măcinat

·       4 linguri de gem de caise fără zahăr

·       4 linguri de eritrit pudră ( aici )

·       2 lingurițe de scorțișoară

·       Coaja unei lămâi

·       Aromă de rom, după gust ( aici )

·       Lapte vegetal fierbinte, atât încât să obținem cremă
Amestecăm ingredientele și lăsăm umplutura 1 oră la temperatura camerei să se odihnească.Punem umplutura pe foaia de aluat, pe partea mai puțin lată (25 cm), îl presărăm cu vișine, îl rulăm și îl suflăm cu ulei. Se coace 25 de minute.
Umplutură de vanilie și vișine:
200 g de vișine călite, 2 linguri de eritrit, 1 linguriță de scorțișoară, apoi adăugăm 20 g de praf de budincă de vanilie ( aici ). După ce se răcește adăugăm 2 linguri de amestec făină Szafi Reform pentru prăjituri ( aici ) și un pumn de nuci prăjite, mărunțite.
Umplutură de mere:
Curățăm 2 mere, le tăiem în bucățele, adăugăm coaja și zeama unei jumătăți de lămâie, 1 lingură de rom, 2 linguri de eritrit, vanilie, 1 pumn de stafide fără zahăr, 1 pumn de migdale prăjite, mărunțite și condimente pentru plăcintă cu mere.

Lasă un comentariu